”Disidentul” Niculae Bădălău: Am fost condamnat de Justiția comunistă

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a afirmat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că acuzațiile care i s-au adus în ultima perioadă, în contextul în care ar urma să ajungă într-un post de conducere la Curtea de Conturi, sunt nefondate.


Au fost două mari acuzații în ultima perioadă în presă, una privind candidatura mea la funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi (…) și alta că aș fi făcut pușcărie (…) Există o decizie pe care o am cu mine în care spune foarte clar că în urma recursului formulat de Badalau Niculae, sentința penală numărul 23 din 26 ianuarie 1988 este casată, asta înseamnă că pur și simplu nu există. Cei care au amintit aceste lucruri sunt nostalgici, eu nu-s nostalgic după Justiția comunistă, nici după vremurile alea, dar sunt obligat să lămuresc lucrurile astea fată de oamenii care m-au ales.Totodată am fost acuzat că am aprobat o lege care mi-ar facilita accesul la Curtea de Conturi. Acel proiect de lege la care am fost inițiator este de acum trei ani, când nici nu bănuiam că o să fiu nominalizat sau acceptat la Curtea de Conturi și am schimbat o singură frază în proiect, aceea că pentru a accede într-o funcție de conducere poți să ai studii juridice, economice sau inginerești. Consider că studiile juridice, economice și studiile inginerești sunt foarte corecte pentru acea instituție și acea lege este benefică și pentru asta a fost adoptată și în comisii și în plenul celor două Camere, atât la Senat, cat și la Camera Deputaților”, a declarat Niculae Badalau.

El a adăugat că în anul 2008 a terminat și o facultate de drept și are licență în drept. De asemenea, activitatea în prefectură și mandatele de parlamentar sunt considerate experiență juridică, iar el are trei mandate de parlamentar și patru ani în Prefectura Giurgiu.

Bădălău a fost condamnat la un an de închisoare în 1988 după ce a furat patru saci de grâu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here