Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, a publicat coordonatele Pentagonului „pentru orice eventualitate”

Sursa: Kremlin.ru

Agenția spațială a Rusiei a publicat marți coordonatele cartierului general al apărării occidentale, inclusiv Pentagonul SUA și locul summitului NATO, spunând că operatorii de sateliți occidentali lucrează pentru inamicul Rusiei – Ucraina, informează Reuters.

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, a declarat agenției de presă ruse RIA Novosti: „Întregul conglomerat de grupări orbitale private și de stat lucrează acum exclusiv pentru inamicul nostru”.

Compania americană de imagini prin satelit Maxar, printre ai cărei clienți se numără Departamentul american al Apărării, a publicat de mai multe ori imagini pe care le-a realizat deasupra Ucrainei și Rusiei încă dinainte de începerea invaziei din 24 februarie.

Printre acestea se numără imagini ale consolidării militare a Rusiei în apropierea Ucrainei, într-un moment în care Moscova nega orice intenție de a invada.

„Astăzi se deschide la Madrid summitul NATO, la care țările occidentale vor declara Rusia cel mai mare dușman al lor”, a scris Rogozin pe canalul său de Telegram.

„Roscosmos publică fotografii din satelit ale locului de desfășurare a summitului și chiar ale care îi susțin pe naționaliștii ucraineni”, a mai adăugat Rogozin.

Postarea lui Rogozin a inclus fotografii din sateliți rusești ale locului de desfășurare a summitului de la Madrid, Pentagonului, Casei Albe din Washington, clădirilor guvernamentale britanice din centrul Londrei, cancelariei germane și ale clădirii parlamentului Reichstag din Berlin, sediului NATO din Bruxelles, reședinței președintelui francez și ale altor clădiri guvernamentale din Paris.

„În același timp, dăm coordonatele clădirilor. Pentru orice eventualitate”, a adăugat Rogozin.

Coordonatele, exprimate în grade de latitudine și longitudine, sunt disponibile în mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here