Dosar penal în cazul elevilor din Arad intoxicaţi după dezinsecţie. 40 de copii afecțati

dezinsectie arad
Foto: specialarad.ro

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 10 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja 40 de adolescenţi. Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi trafic de substanţe periculoase.

„Aseară, în jurul orelor 18:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul Clinic Judeţean Arad – UPU s-au prezentat mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn care prezentau prurit şi edeme la nivelul fetei şi al ochilor, greaţă şi vărsături. Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urmă unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie, care au avut loc la unitatea de învăţământ. În urma primelor verificări, s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor şi dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara”, a transmis, marţi, IPJ Arad.

Sursa citată a precizat că, în urma cercetărilor efectuate şi a mijloacelor de probă administrate  din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice. 

„La faţa locului s-a deplasat şi echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a mai transmis IPJ Arad.

Până marţi dimineaţă la spital s-au prezentat 40 de adolescenţi, dintre care 14 au rămas internaţi.
 

2 COMENTARII

  1. O firma a mafiei,care a fost “scoasa la inaintare “ ca veriga de “parandarat”de catre o retea de crima organizata transpartinica si nederanjata de institutiile vigilante ale statului, a clacat la ARAD,in fieful unde nu credea nimeni ca poate ajunge bratul legii ! Dezinsectia de la liceul german ,era decontata din decembrie 2019 ( este interesant de vazut al cui mos CRACIUN a fost VERES CSABA) iar substantele folosite ,erau din categoria celor interzise(ca la drama de laTimisoara) dar ramase prin depozitul samsarului hunedorean ! Anchetatorii ar trebui sa fie atenti si la FALCA primariei din ARAD dar si la ….falcile trezorierului BLAGA si ale deputatului TOMA ILIE care a lucrat la firma in cauza pana a intrat in parlament. Infratirea intre partide este totala cand vine vorba de…..”aici la noi ….sunt banii dumneavoastra”!

  2. Este absolut terifiant,modul in care firme “de apartament” cu dotari precare,cu cativa angajati mai mult formal, sunt preferatele unor administratii locale din orase importante,pentru a le fi incredintate contracte DDD . In ultimii ani tot mai des apare la licitatii aceasta firma DD CHIM din DEVA , cunoscuta ca asociata/ paravan a unor combinagii specializati in sponsorizari politice si nu numai ! Dupa ce au fost demascate in presa afacerile si combinatiile mai mult decat dubioase ale ex generalului SUCATA FLORIAN , principalul partener al minusculei firme hunedorene ,firma acestuia SC ALLCHIM CO a facut un “pas inapoi” ,la licitatiile mari aparand cu tupeu si pe cai “netezite” aceasta SC DD CHIM SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here