Dosarul foştilor primari Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, retrimis de instanță la DNA Constanţa

Dosarul în care foştii primari ai municipiului Constanţa Radu Mazăre şi Decebal Făgădău au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupție pentru complicitate la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, fiind acuzați că au autorizat ilegal construirea unui imobil de lux pe plaja din Mamaia, a fost retrimis la DNA. 

Curtea de Apel Constanța a decis, miercuri, ca dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău să se întoarcă la DNA.

Hotărârea este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a admis, miercuri, contestaţiile formulate de persoanele trimise în judecată în acest dosar, a desfiinţat hotărârea Tribunalului Constanţa şi a rejudecat, admiţând excepţiile invocate, potrivit News.ro.
Astfel, magistraţii au constatat „nulitatea absolută a declaraţiei de martor a inculpatei Munteanu Mariana din data de 24 octombrie 2017” şi au dispus excluderea din dosar a acestei declaraţii.

De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a constatat „nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a inculpatului Mazăre Radu Ştefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – ST Constanţa”.
Instanţa a dispus restituirea cauzei la DNA Constanţa. Decizia instanţei este definitivă.
DNA a anunţat, în octombrie 2020, trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care şi Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, dar şi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa, la data comiterii faptei.
„Cei şase inculpaţi, funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă”, arăta atunci DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here