Drulă: Avem promisiunea constructorului că podul de la Brăila nu va rămâne „muzeu”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că a fost emisă autorizaţia de construire pentru ultimii 15 kilometri de drumuri de legătură cu podul de la Brăila, fiind eliminat astfel şi ultimul blocaj în realizarea obiectivului.

„A fost emisă autorizaţia de construire pentru ultimii 15 km de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila. Primii 6 km fuseseră autorizaţi pe data de 4 martie. La început de mandat spuneam că, din cauza întârzierilor din trecut, exista riscul ca Podul de la Brăila să rămână muzeu. Începuse construcţia podului, dar drumurile de legătură nu fuseseră începute în acelaşi timp şi nu aveau nici măcar autorizaţie de construire. Am mai spus şi că ne vom lupta ca să nu se întâmple acest scenariu nefericit. Azi am făcut un mare pas către evitarea scenariului «muzeu», prin emiterea autorizaţiei de construire pentru cei 15 km de drum nou, care fac parte din această investiţie, pe baza documentaţiei tehnice la care a lucrat constructorul în aceste luni”, a anunţat, vineri, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În aceeaşi postare, Drulă a dat asigurări că podul se va deschide la finele anului viitor.

„Avem promisiunea constructorului că podul nu va rămâne «muzeu». La sfârşitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relaţia Brăila-DN 22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi. Acum aşteptăm ca firma de construcţii să se apuce în forţă de lucrările la drumurile de legătură. Între timp, săptămâna trecută, a început ridicarea platformei de lucru a Podului suspendat de la Brăila. Operaţiunea va dura două luni şi jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oţel peste pod, care vor susţine tablierul”, a adăugat el.

Potrivit ministrului, cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri şi o lungime totală de 2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here