Inundațiile puternice din ultimele 24 de ore au afectat mai multe zone de pe Valea Prahovei, județul Brașov, Argeș și Vrancea. Au fost distruse drumuri, iar pompierii au trebuit să intervină pentru a evacua apa din gospodării și pentru a evacua 24 de turiști de pe Platoul Padina din Munții Bucegi.

Viitură puternică la Nereju, în Vrancea, localitate grav afectată de inundații la începutul verii. Ploaia a distrus varianta ocolitoare a podului, care este în reabilitare, peste râul Zăbala.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma: “În acest moment, circulația este doar pentru acces pietonal. Nu podul în sine este afectat, ci varianta ocolitoare, care a fost făcută pentru durata reabilitării podului. Podul are acum toate lucrările de consolidare.

În iunie am avut probleme pe partea dreaptă la culee sau picior. În două luni podul va fi dat în folosință. Asigură accesul spre satele Nereju Mic și Brădăcești. Viitura a luat doar schelele firmei.

Varianta ocolitoare pentru traficul rutier a fost distrusă pentru a treia oară. Este singura cale de acces.

Facem toate demersurile, așteptăm să se retragă apa.

Cerem scuze pentru toți cei care întâmpină probleme.

Apa a venit din pădurile Covasnei. Fiind teren accidentat, viteza apei este ucigătoare, dacă nu suntem atenți. Această zonă este predispusă viiturilor.

2000 de persoane sunt afectate în ce privește traficul rutier”.

Peste 30 de gospodării inundate în județul Brașov

Inundații și în județul Brașov, din cauza ploilor torențiale. Peste 30 de gospodării din oraș și din Moeciu, Săcele și Predeal au fost afectate. O familie a fost deja evacuată, iar pompierii au intervenit pentru a scoate apa din subsoluri sau curți. În unele zone, apa măsura chiar și o jumătate de metru.

Zeci de pompieri şi jandarmi participă, duminică, la evacuarea apei din mai multe gospodării dintr-unul dintre cartierele periferice ale municipiului Braşov, unde, în urma ploii, s-au produs inundaţii, conform Agerpres.

Conform ISU Braşov, inclusiv personalul din turele libere a fost chemat la muncă.

În prima parte a zilei de duminică, la acţiunea de evacuare a apei din gospodării şi întărirea digului distrus de ape, participau 35 de pompieri, cu 6 autospeciale, 3 camioane şi 10 motopompe, sprijiniţi de jandarmi, potrivit ISU şi IJJ Braşov.

În cursul dimineţii, în urma furtunii din noaptea anterioară, în cartierul braşovean Stupini apa a ajuns, în anumite locuri, până la 40 – 50 de cm pe carosabil, ulterior nivelul acesteia ridicându-se şi pătrunzând în gospodăriile localnicilor.

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, primarul Allen Coliban s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua situaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here