Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR și președinția României

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică după-amiază, candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR. Acesta le-a transmis colegilor că îşi asumă şi candidatura pentru preşedinţia României, transmite News.ro.

”E vremea RECONSTRUCŢIEI! (…) După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situaţie în faţa căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte”, a scris, duminică, pe Facebook, Elena Lasconi.

Aceasta a continuat precizând că o ”doare mesajul electoratului la nivel naţional”.

”Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Aşa că am decis să-mi depun candidatura pentru preşedinţia USR. Motivul: reconstrucţia partidului, singura alternativă în faţa partidului-stat”, a mai scris Lasconi pe Facebook.

Colegilor de partid Lasconi le-a transmis, într-un mesaj intern, că ştie că cei mai mulţi nu stau în formaţiunea politică pentru funcţii, ”ci pentru a pune umărul la reconstrucţia ţării”.

”Tuturor le spun că în USR sunt oameni cinstiţi şi buni care îşi doresc să trăiască în România, la fel ca mine. Şi vă rog: nu vă pierdeţi speranţa (…) Nu am candidat atunci când ne era bine, ci acum când ne e greu. Pentru că, să nu vă înşelaţi, ne aflăm într-un moment crucial al partidului nostru, dar şi al României”, le-a transmis Lasconi colegilor de partid.

Aceasta afirmă că doreşte să lucreze îndeaproape cu structurile de conducere ale partidului, ”altfel schimbarea este doar de faţadă”.

”Ştiu că putem deveni o echipă şi astfel îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale (…) Nu sunt singură, aşa cum se spune. Am alături de mine mulţi colegi care au adus cinste partidului nostru prin munca şi rezultatele lor. (…) Dragi colegi din USR (…) veniţi alături de mine şi de echipa mea să reconstruim”, a mai transmis Elena Lasconi colegilor.

Preşedintele USR Cătălin Drulă şi-a anunţat demisia după rezultatul obţinut de partid în alegerile din 9 iunie. Până acum, primarul din Timişoara, Dominic Fritz, şi-a anunţat şi el intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Clotilde Armand: „Este momentul unui restart profund al USR”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here