Explozie la o rafinărie ilegală din Nigeria. Peste 100 de morți

Captură video

O explozie la o rafinărie ilegală din Nigeria, produsă în weekend, a provocat moartea a peste 100 de oameni, transmite Reuters, citată de News.ro.

Explozia s-a produs la graniţia dintre statele Rivers şi Imo.

Resturi, genţi şi haine aparţinând celor care au murit au împânzit pământul, care a fost înnegrit de petrol şi funingine.

”Sunt atât de mulţi oameni care au murit aici. Rog guvernului să analizeze acest lucru”, a declarat Uche Woke, un lucrător pe motocicletă, la locul exploziei de sâmbătă seara.

Societatea de Cruce Roşie Nigeriană a fost la faţa locului duminică pentru a evalua explozia, care a distrus o porţiune a pădurii Abaezi, care se întinde pe graniţa zonei administraţiei locale Ohaji-Egbema, a statului Imo cu statul Rivers.

Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a afirmat într-o declaraţie că va intensifica măsurile de control asupra rafinăriilor ilegale, după ceea ce el a descris drept ”o catastrofă” şi  ”un dezastru naţional”.

Şomajul şi sărăcia din Delta Nigerului producătoare de petrol au făcut rafinarea ilegală atractivă, dar cu consecinţe adesea mortale.

Ţiţeiul este extras dintr-o reţea de conducte deţinute de mari companii petroliere şi rafinat în rezervoare improvizate.

Procesul a dus la accidente mortale şi a poluat o regiune deja afectată de scurgerile de petrol în terenuri agricole, pârâuri şi lagune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here