Facebook, interzis pe teritoriul Rusiei începând de astăzi

Sursa: Pixabay

Roskmnadzor, autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, a anunțat vineri, 25 februarie, că va fi restricționat accesul la Facebook pe teritoriul Rusiei, notează ziare.com.

Roskmnadzor va tăia accesul rușilor la Facebook începând de azi, 25 februarie. Autoritatea amintită invocă o decizie a procurorilor care au acuzat gigantul tehnologic american Meta că a încălcat „drepturile fundamentale ale omului” prin blocarea conturilor rusești, inclusiv pe cele ale marilor agenții de presă, scrie Rusia Today.

Măsura vine după o zi de când Facebook, deținut de compania Meta, a limitat accesul la conturile oficiale ale a patru instituții media ruse (și agenția de știri RIA).

Oficialii ruși susțin că Facebook a „cenzurat” mass-media rusă de circa 23 de ori din octombrie 2020. Reprezentanții Autorității de reglementare susțin că Meta a încălcat legea rusă și că a ignorat să explice de ce a recurs la respectivele blocări.

Parchetul general al Rusiei a declarat azi, într-un comunicat, că rețeaua de socializare ar constitui un „accesoriu” pentru încălcarea dreptului cetățenilor ruși la libertatea de informare, dar și că Facebook a „restricționat ilegal” accesul la informații „semnificative din punct de vedere social” prin acțiuni „discriminatorii” împotriva mass-mediei ruse, mai arată sursa citată.

Deputatul rus Aleksandr Khinshtein a afirmat azi că autoritățile ruse mai precizează că restricțiile vor fi ridicate dacă Facebook remediază restabilește accesul la instituțiile media pe care le-a limitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here