Fiul disidentului Gheorghe Ursu, scrisoare către Iohannis: După 31 de ani de ping-pong cu dreptatea, Secţia Parchetelor Militare şi-a pierdut orice credibilitate

Inquam Photos / Octav Ganea

Fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei, a transmis, joi, o scrisoare deschisă despre Dosarul Revoluţiei, președintelui Klaus Iohannis, premierului Florn Cîţu, ministrului Justiţiei, Stelia Ion, şi procurorului general Gabriela scutea. „După 31 de ani de ping-pong cu dreptatea, Secţia Parchetelor Militare şi-a pierdut orice credibilitate”, afirmă Andrei Ursu care are câteva cerecătre cei patru oficiali.

Andrei Ursu a transmis, joi, o scrisoare deschisă:

„Este vorba de dosarul Revoluției, restituit recent, din nou, Parchetului Militar. Dupa 31 de ani de ping-pong cu dreptatea jucat de magistratii militari, după modul cum și-a bătut joc de Dosarul Revoluției, de cel al revoltei de la Brașov și de cel al Mineriadei, dupa cum a tratat (printr-o clasare năucitoare) plângerea eroului Costinel Mirea, Secția Parchetelor Militare și-a pierdut orice credibilitate. Inclusiv in fata europenilor, dacă ne gândim la penalizările pe care SPM le-a atras României din partea CEDO.
De aceea le cer celor patru demnitari trei lucruri:
– înființarea Serviciului pentru anchetarea crimelor împotriva umanității. Cu procurori onești, având probitatea și capacitatea profesională de a cerceta cu adevărat crimele de acest fel, inclusiv pe cele de la Revoluție. Cu procurori mai ales “eliberați de frică”.
– sa determine Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, si Ministerul Justitiei să predea neîntârziat, conform legii, dosarele Securității pe care le mai dețin în mod ilegal, la CNSAS.
– sa ajute IICCMER-ul, pe care Guvernul il are în subordine, si care are ca misiune existentiala investigarea crimelor comunismului – să cerceteze, în sfârșit, ultima și cea mai sângeroasă dintre acestea: crimele de la Revoluție. Până acum nu a fost desemnat de către IICCMER nici un cercetător pentru acest proiect!”
„Pentru edificare – in cazul în care mai au dubii asupra rolului Securității în diversiune teroristă de după 22 decembrie 1989, le ofer un document pe care colegii mei l-au identificat recent chiar in dosarul Revolutiei. E vorba de un raport din 25 decembrie 1989 – ziua executarii lui Nicolae Ceausescu. Semnat de colonelul de Securitate Bălței Domițian, adresat sefului sau, Iulian Vlad. Atentie – e un document pe care procurorii militari il aveau de mult. Va invit sa-l rasfoiti, e interesant. Si apoi, sa ne mai intrebam de ce rechizitoriul SPM din dosarul Revolutiei – care cu mult efort reuseste sa nu inculpe NICI UN SECURIST – a ajuns una din marile rusini ale justitiei romane”, a mai scris Andrei Ursu publicând documentul invocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here