Fratele lui Pablo Escobar amenință că îl va distruge pe Elon Musk. De la ce a pornit conflictul

Elon Musk

Fratele lui Pablo Escobar, Roberto Escobar, a amenințat că îl va „distruge” pe pe miliardarul Elon Musk. Asta după ce fondatorul Tesla i-ar fi furat ideea aruncătorului de flăcări pe care l-a comercializat The Boring Company în 2018. Escobar susține că designul dispozitivului a fost creat de el și de fratele lui, scrie The Telegraph.

Roberto Escobar, în vârstă de 72 de ani, a fost contabilul fratelui său, faimosul traficant de droguri Pablo Escobar. În ultimii ani, acesta și-a făcut un obicei din a profita de numele său de familie faimos, în cele mai bizare situații. S-a luptat pentru drepturile online are domeniului escobarinc.com și a dat în judecată Netflix, solicitând 1 miliard de dolari. Asta pentru că faimoasa platformă de filme și seriale a creat „Narcos”, o serie bazată pe viața fratelui său, Pablo Escobar.

„Nimeni nu-l oprește pe Escobar”, a spus acesta.

Ultima țintă a lui Roberto Escobar este nimeni altul decât Elon Musk, pe care îl acuză că i-a furat ideea aruncătorului de flăcări comercializat de compania The Boring Company, deținută de miliardar. 

The Boring Company a scos pe piață acest aruncător de flăcări în luna ianuarie 2018. Escobar susține însă că ideea dispozitivului i-a venit lui Musk după ce unul dintre inginerii miliardarului a vizitat una dintre proprietățile Escobar în vara lui 2017. Acesta susține că au discutat despre o „jucărie-aruncător de flăcări”, inspirată din poveștile pe care le spunea Pablo Escobar despre cum ardea bani pentru a se încălzi.

În iulie 2019, atunci când Escobar a amenințat pentru prima dată că-l va da în judecată pe Elon Musk, miliardarul i-a răspuns pe Twitter: „Nu este un aruncător de flăcări, domnule Escobar”. Ironie la numele produsului: „Not-A-Flamethrower”, ales pentru a „păcăli” legislația și a putea trimite comenzile prin curierat. 

The Boring Company a vândut 20.000 de aruncătoare de flăcări, iar produsul nu mai este disponibil acum pe site-ul companiei. Pe eBay se vinde însă la 1.200 de dolari bucata.

Escobar a anunțat că nu a renunțat la ideea de a-l acționa în judecată pe Musk: „Vom deschide în curând un proces de 100 de milioane de dolari împotriva lui în America și voi face tot ce-mi stă în putință pentru ca acesta să piardă controlul asupra Tesla”, a spus Roberto Escobar pentru The Telegraph.

Escobar a dezvăluit și că se extinde în domeniul muzical și că va impresaria un cântăreț pe nume Icy Narco. Săptămâna viitoare, acesta va lansa o melodie „de ură” împotriva lui Musk.

Întrebat de jurnaliștii britanici dacă Elon Musk și Pablo Escobar au avut lucruri în comun, Roberto Escobar s-a enervat: „Bineînțeles că nu! Elon Musk este o persoană care îi trădează pe cei din jurul său. Pablo nu a trădat pe nimeni, niciodată. A fost însă trădat. Era greșeala lor și i-a costat, de obicei, viața. Așa e natura”.

Roberto Escobar a anunțat și că, în patru ani, va distruge compania Apple, cu un produs rival. Nu a dezvăluit însă și despre ce produs este vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here