Gabriela Firea, sondaj pe Facebook pentru a vedea dacă bucureștenii sunt de acord cu taxa Oxigen

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, joi seara, pe Facebook, un sondaj în care le cere bucureștenilor să își exprime părerea în legătură cu taxa Oxigen, care urmează să intre în vigoare de la 1 martie anul acesta.

„Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului?”, este întrebarea la care bucureștenii sunt rugați să răspundă de către primarul Gabriela Firea.

Răspunsurile sunt așteptate pe Facebook sau pe e-mail, la adresa oxigen@pmb.ro, până luni, 24 februarie.

„Vă întreb direct, dragi bucureşteni. Sunteţi de acord cu acest proiect? Oxigen pentru Bucureşti? Sunteţi de acord să fie interzise în centru maşinile care poluează non-euro, euro 1 şi euro 2, iar euro 3 să plătească vinieta, iar în restul oraşului să plătească vinieta şi cele care poluează foarte intens? Sau nu sunteţi de acord. Ar fi păcat să pierdem acest moment şi să nu aflu direct opinia dumneavoastră”, a spus Gabriela Firea.

De la 1 martie, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021, scrie Mediafax.

Mai mult, potrivit unui amendament al acestui proiect, maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti de la 1 ianuarie 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia este valabilă din anul 2024. Potrivit aceluiasi amendament, sunt exceptate de la plata vinietei scuterele si motocicletele, dar si autovehiculele cu norma de poluare Euro 3 care funcţionează cu GNL, GNC şi GPL.

Tarifele variază în funcţie de gradul de poluare al maşinii, de la 500 de lei la 1.900 de lei pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here