Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță faptul că jurnalista Anca Florea va fi noul manager al Circului Metropolitan București, până la organizarea consursului pentru ocuparea funcției de director al instituției. Anca Florea este mama jurnalistei Sabina Iosub de la Antena 3, post pentru care a și lucrat mai mulți ani de zile. Florea este consilier general din partea PSD și a lucrat în trecut la Antena 3, fiind colegă cu Firea.

”Mult succes, Anca Florea! Un om onest, profesionist, dinamic! La cat mai multe spectacole de calitate!

Anca Florea a ocupat o serie de posturi cu atributii in management si comunicare, atat in Radiodifuziunea Romana cat si in cadrul Ministerului Culturii. A fost realizatoare de emisiuni la Radio Romania Actualitati, redactor-sef stiri la TVR International, membru CA la Radiodifuziunea Romana”, a anuntat Firea pe Facebook.

Anca Florea a realizat, până in iulie 2010, revista presei la Antena 3. Aceasta primise și o emisiune în cadrul Antenei 3, VDTV, o emisiunea despre lumea mondenă, dar la numai o lună, emisiunea a fost scoasă din grilă, Florea fiind anunțată de Mihai Gâdea că postul ei a fost restructurat. Acesta mai realizase o emisiune la Antena 1, 100 de grade Celsius, în 1998, dar la fel, pentru o perioadă scurtă de timp.

Mai mult, Anca Florea este mama realizatoarei Antena 3, Sabina Iosub, bună prietenă cu Gabriela Firea. Iar legăturile dintre cele două sunt extrem de apropiate. Asta după ce, în octombrie 2017, Mihai Iosub, tatăl prezentatoarei a fost numit în conducerea Companiei Municipale Iluminat Public București SA, una dintre zecile de companii înființate de primarul Gabriela Firea. La acel moment, Mihai Iosub a fost desemnat membru al Consiliului de Administrație.

Tot acum 3 ani, Firea a decis să ia mai mulți oameni din Antena 3 cu care era prietenă și să le dea funcții de conducere. Nu s-a întâmplat doar cu Mihai Iosub, pe care l-a cunoscut la nunta Sabinei. Grigore Cartianu dezvăluia pe pagina personală de Facebook că Firea a angajat-o și pe Florentina Papa, make-up stylist la Antena 3, și i-a dat o funcție de inspector la Direcția Suport Tehnico-Administrativ din Primăria Capitalei.

În plus, Ligia Enache-Gheorghe, fosta producătoare a emisiunii Gabrielei Firea la Antena 3 a devenit consilier personal al primarului general.

La mai bine de jumătate de oră de la anunțul primarului pe Facebook, biroul de comunicare al PMB a anunțat oficial numirea lui Florea în funcție. La care s-au mai adăugat realizările acesteia de pana acum:

Cu o vasta experienta jurnalistica, cunoscuta voce de radio si realizatoare de talk show-uri, doamna Anca Florea a ocupat si o serie de posturi cu atributii in management si comunicare, atat in Radiodifuziunea Romana cat si in cadrul Ministerului Culturii. 
A fost realizatoare de emisiuni la Radio Romania Actualitati, Redactor-Sef Stiri la TVR International, membru CA la Radiodifuziunea Romana etc.

A publicat trei volume – ‘Inapoi, in Basarabia’, Editura Cartea Romaneasca – 1994, ‘Pastrati Romania intreaga’ – Editura Viitorul românesc – 1996, ‘Perechea mea din cer’ editura Tofan Group – 1998. A castigat premii precum ‘Premiul National de Umor George Toparceanu’, acordat de Asociatia Nationala a Umoristilor – 1996, Galaxia Radio/SRR si Premiul ‘Pamfil Seicaru’ acordat de Societatea Ziaristilor Romani – 1994.”, scrie Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here