Gafe monumentale la BBC și NBC în știrile despre Kobe Bryant. Britanicii l-au confundat cu LeBron James

sursa: Wikimedia Commons

BBC și NBC, două dintre cele mai respectabile posturi de știri din lume, au făcut gafe monumentale în știrile dedicate lui Kobe Bryant.

Jurnaliștii britanici au greșit ilustrația unui și au dat pe ecran imagini cu LeBron James, cel mai mare baschetbalist în activitate și jucător la LA Lakers, echipa unde Kobe Bryant a stat toată cariera. Naratorul trecea în revistă recordurile lui Kobe în timp ce telespectatorii priveau imagini cu LeBron. BBC a fost ironizat intens pe rețelele de socializare.

După valul de comentarii negative, BBC a venit cu explicații pentru gafă. Imaginile, a explicat postul britanic, erau de la o știre din aceeași zi cu LeBron James care l-a întrecut pe Kobe Bryant la capitolul numărul de puncte marcate în carieră. Prezentatorul nu a explicat de ce pe ecran erau imagini cu altă persoană. BBC a invocat o eroare umană.

O gafă și mai mare, cu implicații mult mai gravă, a fost comisă de o jurnalistă de la NBC. Alison Morris, în timpul unei transmisii în direct, a folosit un cuvânt rarist, extrem de jignitor pentru afro-americani, ca să descrie echipa la care a jucat Kobe Bryant.

Jurnalista a negat că a spus acel cuvânt. În schimb, a spus că era foarte agitată și stresată și că a combinat în cap cuvintele „Knicks” și „Lakers” și a ieșit pe gură „Nakers”. Doar că această explicație, pusă pe Twitter, i-a adus și mai multe critici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here