General iranian, răpit şi interogat în Africa de către Mossad, într-o operaţiune privind dispariția unui militar israelian, acum 35 de ani

Sursa: Wikipedia

Agenţi din cadrul serviciilor israeliene de informaţii externe (Mossad) au efectuat luna trecută o operaţiune cu privire la soarta unui militar, Ron Arad, luat prizonier de către o organizaţie şiită libaneză, în Liban, în 1986 şi dat dspărut din 1988, relatează RFI, preluat de News.ro.

”Este o operaţiune complexă şi de mare anvergură. Este tot ceea ce putem spune pentru moment”, a declarat în Parlament premierul israelian Naftali Bennett, anunţând o reluare a unor eforturi în vederea unei clarificări a sorţii lui Ron Arad.

Ron Arad, un aviator israelian doborât deasupra Libanului în 1986, a fost luat prizonier de către mişcarea şiită libaneză Amal.

Doi ani mai târziu, urma militarului se pierdea.

Agenţi din Mossad, ”bărbaţi şi femei”, au fost implicaţi în această operaţiune, a precizat Naftali Bennett.

Presa israeliană citează surse străine potrivit cărora un general iranian a fost răpit şi interogat de către spionajul israelian, într-o instalaţie situată în Africa, iar apoi a fost eliberat.

În paralel, alţi agenţi s-au dus la un cimitir, la Baalbek, în Liban, pentru a preleva un eşantion ADN.

În acest stadiu nu s-au dezvăluit alte detalii.

Însă acest caz provoacă noi fricţiuni între şeful Guvernului israelian şi ministrul Apărării, Benny Gantz, care nu a fost informat cu privire la această operaţiune.

Bennett este acuzat totodată de către critici de aptul că este prea ”vorbăreţ” despre subiecte sensibile.

Ce cred românii despre Est și Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here