Generalul Mark Milley declară că nu este sigur că avionul rusesc a lovit intenționat drona MQ-9

Statele Unite nu ştiu încă sigur dacă avionul rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a lovit în mod intenţionat drona tip MQ-9 Reaper la Marea Neagră, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Statului Major Interarme american, generalul Mark Milley, relatează CNN.

Autorităţile americane fac anchetă cu privire la acest lucru, a anunţat Milley, potrivit News.ro.

Mark Milley a mai spus că a inițiat o convorbire la telefon cu omologul său rus Valeri Gherasimov pentru a discuta despre acest lucru, între alte.

”Ştim că interceptarea a fost intenţionată, ştim că comportamentul agresiv a fost intenţionat, ştim de asemenea, că a fost foarte neprofesionist şi periculos”, denunţă el.

În ceea ce priveşte un contact fizic între avion şi dronă, ”asta rămâne de văzut”, subliniază generalul amrican.

Cu toate acestea, Statele Unite deţin ”dovezi absolute ale contactului şi interceptării”, a precizat Mark Milley.

Armata americană acuză două avioane ruse de vânătoare de tip Su-27 că au deversat marţi, în spaţiul aerian internţaional, carburant pe drona americană de tip MQ-9 Reaper.

Apoi, unul dintre avioanele ruseşti ”ne-a lovit MQ-9-le, ceea ce a condus la prăbuşire”, a declarat în această conferinţă de presă secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

”Nu există nicio îndoială că această parte este intenţionată”, a subliniat Milley, referindu-se la deversarea de carburant pe dronă.

”De contactul fizic cu drona nu sunt sigur” dacă a fost sau nu intenţionat, a precizat el.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here