Grecia vrea să redeschidă sectorul turistic până în mai

Grecia vrea să ridice restricțiile din domeniul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie. De asemenea, a anunțat că va redeschide sectorul turistic înaintea sezonului de vară, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut luni de Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, care a afirmat că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.

Guvernul elen speră ca, pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul în luna mai.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și asigură loc de muncă pentru una din cinci persoane din această țară.

Ministrul de finanțe Christos Staikouras a declarat la rândul său luni, în timpul unui interviu la radio, că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând din 22 martie.

Două săptămâni de lockdown au costat 1,2 miliarde de euro în cheltuieli publice și taxe pierdute”, a precizat ministrul.

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de COVID-19, a fost forțată recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie, însă Peloni afirmă că există motive de speranță.

Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

Autoritățile elene au raportat duminică 1.142 de noi infecții cu coronavirusul și 53 de decese cauzate de COVID-19.

În total Grecia a raportat 205.120 de contagieri cu SARS-CoV-2 de la depistarea primului său caz în urmă cu un an.

Sectorul de sănătate al țării, puternic slăbit în urma măsurilor de austeritate luate pentru gestionarea datoriei publice în urma crizei datoriilor suverane, s-a confruntat cu dificultăți majore în timpul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here