Imagini satelitare | 200 de gropi comune în care s-ar afla până la 9.000 de morţi civili, în apropiere de Mariupol

Imagini satelitare par să surprindă gropi comune în apropiere de Mariupol, iar oficiali locali acuză Rusia de faptul că a îngropat în aceste gropi până la 9.000 de civili ucraineni, cu scopul de a ascunde un masacru care a avut loc în timpul asediului acestui oraş portuat, scriu The Associated Press şi Reuters, citate de News.ro.

Maxar Technologies, un furnizor de imagini satelitare, a publicat joii imagini care arată, în opinia sa, peste 200 de gropi comune în oraşul Manhuş.

Oficiali ucraineni acuză armata rusă de faptul că a îngropat în aceste gropi locuitori ai Maripolului pe care i-au ucis în lupte.

Aceste imagini satelitare surprind rânduri lungi de morminte, în continuarea unui cimitir, în oraşul Manhuş, în afara Mariupolului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, îi acuză pe ruşi de faptul că ”îşi ascund crimele militare” luând cadavre ale civililor din oraşul portuar şi îngropându-le la Manhuş.

În aceste morminte s-ar putea afla până la 9.000 de morţi, estima joi într-un mesaj postat pe mesageria Telegram Consiliul Municipal al Mariupolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here