VIDEO | Incendiu la Constanţa: 250 de evacuaţi, 8 răniți, zeci de mașini avariate

Sursa: captură video

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. Două sute cincizeci de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum, transmite News.ro.

Peste 30 de maşini au fost avariate. Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind prezenţi şi pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi.

UPDATE – “Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi  Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea.

El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire.
Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii.
“Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei.
El a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate.
“Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a mai precizat comandantul ISU Dobrogea.

 

Știrea inițială. ISU Constanţa a fost solicitat să intervină, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc.

Focul a izbucnit de la două maşini, dar s-a extins repede.

Incendiul fiind de proporţii a fost necesară solicitarea de echipe şi de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate.

”250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au transmis forţele de intervenţie.

Mai multe persoane au aut nevoie de îngrijirile medicilor, iar opt copii şi adulţi au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum.

În urma incendiului, 37 de maşini au fost avariate, 25 dintre ele aflate în parcare.

Pompierii încearcă să stabilească de la ce a pornit focul.

Marea Britanie, record absolut de cazuri de Covid într-o singură zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here