Marea Britanie, record absolut de cazuri de Covid într-o singură zi

Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, în timp ce un responsabil sanitar a avertizat asupra unor creşteri impresionante a noilor îmbolnăviri în zilele următoare, dată fiind răspândirea rapidă a noii variante Omicron a coronavirusului, relatează Reuters.

Încă 78.610 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, cu circa 10.000 mai multe faţă de ultimul record zilnic, înregistrat în ianuarie.

Directoarea executivă Agenţiei de Securitate Sanitară (UK Health Security Agency), Jenny Harries, a atras mai devreme atenţia că varianta Omicron este ”probabil cea mai semnificativă ameninţare” de la începutul pandemiei.

”Cifrele pe care le vom vedea în datele din zilele următoare vor fi impresionante comparativ cu rata de creştere pe care am văzut-o la variantele anterioare” ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat ea în faţa unei comisii parlamentare, precizând că numărul infectărilor cu această nouă variantă se dublează într-un interval de timp de mai puţin de două zile.

Secvenţierile efectuate arată că varianta Omicron este deja dominantă la Londra.

Şi premierul Boris Johnson a avertizat asupra unui ”val mareic” de infecţii, astfel că a introdus noi restricţii antiepidemice, aprobate marţi de parlamentul de la Londra în pofida opoziţiei a numeroşi parlamentari membri chiar ai partidului conservator al lui Johnson.

Luni, premierul Boris Johnson a anunțat primul deces din Marea Britanie, după ce a contractat varianta Omicron a coronavirusului.
Guvernul de la Londra a anunţat luni că sunt necesare noi măsuri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru a tempera înmulţirea cazurilor de Covid-19 cu varianta Omicron a coronavirusului şi a câştiga astfel timp pentru a înţelege caracteristicile acestei variante care se transmite într-un „ritm fenomenal”, numărul cazurilor dublându-se la fiecare 2-3 zile.
Peste 11 milioane de oameni au fost testați pozitiv pentru COVID în Regatul Unit, unde populația totală este de aproximativ 67 de milioane.
Au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri de Omicron, cu cel puțin 10 persoane spitalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here