Incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Ce spune Nuclearelectrica

Sursa: Wikipedia

Pe platforma centralei, în afara instalației nuclearo-electrice, au fost înregistrate „ușoare scăpări de clor”, ca urmare a defectării unui recipient. Compania anunță că evenimentul nu a avut impact asupra mediului și funcționării centralei.

Defecțiunea s-a produs în această dimineață pe platforma CNE Cernavoda, în afara instalației nuclearo-electrice (zona non-radiologică). „La stația de clorinare, au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor”, precizează Nuclearelectrica.

„Situația a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la stația de clorinare și care se află în incintă la momentul defectării,  a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol.

Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației. Acest incident nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă”, mai precizează compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here