Inițiativa „Ajută cu bucurie” vine în sprijinul celor afectați de pandemia COVID-19

Persoane din toată țara aflate într-o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus apelează la sprijinul Patriarhiei Române care gestionează o platformă dedicată acestei cauze prin Federația Filantropia, transmite agenția Basilica.

„Ajută cu bucurie” este mai mult decât o platformă. Este motorul care face ca strigătele de ajutor din toate eparhiile să ajungă exact la cei care sunt dispuși să sprijine cu bucurie.

Cum funcționează?

Pe platformă există secțiuni diferite pentru persoanele izolate, pentru voluntari și pentru donatori.

Organizația de tip federativ „Filantropia” preia toate mesajele primite prin intermediul platformei ajutacubucurie.ro și le direcționează către persoanele desemnate special la nivelul fiecărei eparhii pentru o soluționare cât mai rapidă.

Peste o sută de persoane s-au oferit deja să ajute sub diverse forme.

Potrivit Sectorului Social-Filantropic al Patriarhiei Române, cele mai multe persoane care și-au oferit sprijinul până în prezent vin din București, Teleorman, Sibiu, Suceava. Între categoriile care s-au solidarizat cu inițiativa Patriarhiei Române predomină: preoți, psihoterapeuți, studenți, profesori de religie.

Sprijinul concret constă atât în consiliere, suport și prim ajutor psihologic oricărei categorii de persoane vulnerabile, cât și donații în bani, sau realizarea și livrarea produselor alimentare și igienico-sanitare de strictă necesitate persoanelor în vârstă sau altor persoane fără ajutor care au nevoie de sprijin.

Cum te poți implica?

Simplu. Accesează platforma și vei primi toate îndrumările pentru a ajuta cu bucurie.

Platforma beneficiază şi de un serviciu TelVerde 0800-800.368 funcţional în intervalul orar 08:00-16:00.

Înainte de instaurarea stării de urgență, imediat ce autoritățile au ridicat nivelul de alertă cu privire la epidemia de coronavirus, Biserica s-a pregătit pentru a preîntâmpina o eventuală criză umanitară.

În toată țara, parohii, mănăstiri, episcopii și arhiepiscopii ajută fiecare la capacitatea sa, coordonându-se la nivel de eparhie. Oferă sprijin spiritual și consiliere, dar și hrană caldă pentru lucrătorii medicali și vamali, pentru vârstnici, persoane fără venituri și persoane izolate în carantină.

Mai multe eparhii achiziționează aparatură medicală pentru spitalele locale și dau un impuls efortului de strângere de fonduri pentru acestea, devenind astfel un catalizator social al eforturilor de sprijin în pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here