Investiţiile nete au crescut. Cîțu: E nevoie şi de dobânzi reale zero sau negative pentru a menţine ritmul

Florin Citu Ludovic Orban
Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după ce INS a anunţat că investiţiile nete în economia naţională au crescut, că a fost implementată ”o politică fiscală anticiclică, prudentă şi responsabilă”, iar economia a răspuns ”perfect”. ”În continuare este nevoie şi de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menţine acest ritm”, afirmă Cîţu, citat de News.ro.

”Veşti excelente pentru toţi românii! Economia României a răspuns perfect la măsurile implementate de Guvernul PNL! Investiţiile mai nete în economie mari în trimestrul II şi semestrul I din 2020 faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Doar Guvernul PNL a investit cea mai mare suma din ultimii zece ani în primul semestru şi se vede”, a scris, miercuri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, ”pariul Guvernului PNL pe investiţii este confirmat de date oficiale”

”Datele prezentate azi de INS susţin fară dubii scenariul revenirii economiei în „V” începând cu trimestrul III. Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă şi responsabilă, iar datele confirmă că am ales cea mai bună strategie. În continuare este nevoie şi de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menţine acest ritm. Nu am dubii că aşa se va întâmpla”, a mai scris Cîţu.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 1,5% în primul semestru, faţă de semestrul 1 din 2019, la 41,596 miliarde lei, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here