Iohannis: Cadrul Windsor pentru Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord oferă soluţii sustenabile în interesul tuturor comunităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că ”Uniunea Europeană şi Marea Britanie rămân aliaţi strategici, dedicaţi să abordeze împreună provocările globale”, iar Cadrul Windsor pentru Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord oferă soluţii sustenabile în interesul tuturor comunităţilor, notează News.ro.

”Salut anunţul Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitor la Cadrul Windsor pentru Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord care oferă soluţii sustenabile în interesul tuturor comunităţilor. Uniunea Europeană şi Marea Britanie rămân aliaţi strategici, dedicaţi să abordeze împreună provocările globale”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a anunţat luni, la Windsor, într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic Rishi Sunak, că îndeplinesc împreună un ”angajament important” asumat în urmă cu câteva luni prin ”Cadrul de la Windsor”, în urma unei cooperări în Războiul din Ucraina, relatează BBC News.

În prezent, ”ne putem mândri cu faptul că ne-am îndeplinit” angajamentele pe care ni le-am asumat în negocierile Brexitului, a subliniat ea.

Ea a subliniat însă că a ajuns împreună cu Sunak la un ”acord de principiu asupra cadrului de la Windsor”, salutând un ”nou capitol” al relaţiei britanico-europene.

Ea a precizat că a încercat, împreună cu şeful Guvernului de la Londra, să rezolve o serie vastă de probleme prin aceste negocieri.

Von der Leyen a dat două exemple în acest sens.

Cadrul de la Windsor prevede ca aceeaşi mâncare şi aceleaşi medicamente să fie disponibile în Irlanda de Nord, la fel ca în restul Regatului Unit, a subliniat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here