Iohannis, despre criza guvernamentală: „Au fost oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi”. Demiterea lui Voiculescu „a fost corectă”

Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, criza guvernamenlată şi a apreciat că s-au făcut „oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi”, dar că momentul a fost depăşit, prin stabilirea unor modalităţi de „consultare aprofundată”.

„Au fost oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la criza guvernamentală.

Şeful statului a precizat că noul Acord negociat de partide nu taie din atribuţiile nimănui.

„Au negociat o formă de înţelegere politică care nu taie din atribuţiile nimănui, s-au înţeles partenerii de coaliţie să existe o formă aprofunată de consultare. În orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine. România beneficiază de doze suplimentare de vaccin. De aceea stăm foarte bine și în UE. Campania trebuie să accelereze. De aceea am venit aici și vom găsi noi și noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. Campania de vaccinare nu se poate face de unul singur. E o campanie care ne privește pe toți. Nu cunosc pe nimeni care să nu vrea să scape de pandemie, deci haideți să ne vaccinăm, iar modificarea care s-a făcut în Guvern (demiterea lui Vlad Voiculescu – n.r ) a fost corectă, a declarat Klaus Iohannis.

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

În urma negocierilor, criza guvernamentală a fost depăşit, iar USR PLUS a niminalizat un nou ministru al Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here