Iohannis, mesaj după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis și-a exprimat, luni, în numele poporului român, întreaga compasiune pentru pierderea pricinuită de decesul Reginei Elisabeta a II-a.

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, îmi exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter și Facebook.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis participă luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

Potrivit News.ro, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St George’s a Castelului Windsor. Imnul britanic ”God save the King” a răsunat luni, în Abaţia Westminster, în încheierea ceremoniei religioase în memoria regineu Elizabeth a II-a, iar sicriul a părăsit abaţia, astfel partea publică a ceremoniei încheindu-se.

Preşedintele a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Ambasada Marii Britanii din Bucureşti a deschis o Carte de condoleanţe online la adresa www.royal.uk, dar şi în format fizic la reşedinţa din Strada Armindenului din Bucureşti, în urma morţii Reginei Elisabeta a II-a.

Lecția Reginei și neputincioșii „împărați” de la Moscova și Beijing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here