Joe Biden a primit o doză de vaccin actualizat contra COVID-19, dar și vaccin antigripal

Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 80 ani, a primit o doză de vaccin actualizat contra COVID-19, precum şi vaccinul antigripal anual, a anunţat sâmbătă medicul său, transmite AFP.

”Întrucât intrăm în sezonul răcelilor şi al gripei, preşedintele îi încurajează pe toţi americanii să-i urmeze exemplul”, a scris medicul personal al preşedintelui, Kevin O’Connor, potrivit Agerpres.

De altfel, Joe Biden a primit ”acum câteva săptămâni” un nou vaccin împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), responsabil de infecţii respiratorii şi care se poate dovedi periculos pentru vârstnici şi copii mici.

Autorităţile sanitare din SUA recomandă de acum ca toţi americani care au împlinit 60 de ani să se vaccineze împotriva VRS.

Ele au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor ani-COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, mai bine adaptată la variantele virusului aflate acum în circulaţie.

Numărul de spitalizări legate de COVID-19 înregistrează creştere în SUA în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert, în condiţiile în care doar 17% din populaţia americană s-a vaccinat cu precedenta doză de rapel împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here