Joe Biden acuză Rusia că a comis o ”atrocitate oribilă” în Kramatorsk

Preşedintele american Joe Biden a acuzat vineri Rusia că a comis o ”atrocitate oribilă”, după uciderea a cel puţin 50 de persoane, între care cinci copii, vineri într-un bombardament asupra gării din Kramatorsk, în estul Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Atacul asupra unei gări ucrainene este încă o atrocitate oribilă a Rusiei, ce loveşte civili care încercau să evacueze şi să ajungă în locuri sigure”, a afirmat el într-un tweet.

Moscova a negat responsabilitatea pentru bombardament, afirmând că nu deţine tipul de rachetă care a fost folosit şi denunţând o „provocare” ucraineană.

Kramatorsk se află în partea din Donbas controlată de Ucraina. Restul acestei regiuni este controlat din 2014 de separatiştii pro-ruşi, iar Moscova a făcut din cucerirea acestei zone obiectivul său prioritar după ce şi-a retras trupele din regiunea Kiev şi din nordul Ucrainei.

Kievul va beneficia pentru această nouă fază a conflictului de un sistem de apărare antiaeriană S-300 furnizat de guvernul slovac, căruia Joe Biden i-a mulţumit vineri într-o declaraţie. Donaţia a fost posibilă datorită faptului că NATO a trimis patru baterii de apărare antirachetă Patriot în Slovacia.

”Pe măsură ce forţele ruseşti se repoziţionează pentru următoarea fază a acestui război, am cerut administraţiei mele să continue să depună toate eforturile pentru a identifica şi furniza armatei ucrainene armele moderne de care are nevoie pentru a-şi apăra ţara”, a adăugat Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here