JPMorgan este una din părţile interesate de preluarea SVB Financial Group

Gigantul bancar american JPMorgan Chase & Co poartă discuţii cu privire la o posibilă preluare a SVB Financial Group, în cadrul unui acord care ar exclude divizia bancară Silicon Valley Bank, care în prezent este sub controlul autorităţilor americane, a informat luni portalul de ştiri financiare Axios, citând surse din apropierea discuţiilor, informează Agerpres.

PNC Financial Services Group Inc, Apollo Management şi Morgan Stanley poartă şi ele discuţii cu SVB Financial Group, precizează Axios, adăugând însă că fondul de investiţii Apollo este interesat în finanţarea unei tranzacţii sau preluarea anumitor activităţi ale SVB Financial Group.

Separat, SVB Financial Group a anunţat luni că are de gând să exploreze mai multe alternative strategice pentru afacerile sale, inclusiv compania holding, dar şi SVB Capital şi SVB Securities.

Silicon Valley Bank s-a prăbuşit vinerea trecută după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.

Potrivit Reuters, Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a impus un termen limită până duminică seara celor care vor să facă oferte pentru Silicon Valley Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here