Jurnalistă din Arad, găsită moartă în râul Mureş

Destin tragic pentru jurnalista Anca Mureșan din Arad, care a murit la doar 47 de ani, în apele Mureşului. Apropiaţii spun însă că ultimii ei de viaţă au fost un chin, după ce a intrat într-un anturaj dubios. Înainte să moară, consumase, împreună cu iubitul ei, un drog cunoscut sub denumirea de „șoricioaică”.

Dispariţia femeii a fost sesizată joi după-amiaza, după ce bărbatul cu care a consumase droguri în zona Splaiul Mureşului şi-a revenit de sub efectul substanţei. Se pare că acesta era chiar iubitul ei, un interlop local. Potrivit  Aradon.ro, el a spus Poliţiei că miercuri seara au consumat substanţe cu efect psihoactiv, că femeia s-a dezbrăcat şi a intrat în apă să se scalde. Pompierii au fost solicitaţi pentru efectuarea căutărilor pe cursul râului. Din păcate, tot ei au confirmat, vineri seară, moartea Ancăi Mureşan. Trupul femeii a fost găsit în jurul orei 23.30 în zona Pecica, după ce apele Mureşului l-au scos la suprafaţă.

Astăzi (n.r. joi), în jurul orei 13.30, am fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că aseară prietena lui ar fi sărit în râul Mureş. Din primele verificări, a reieşit că în seara zilei de 14 iulie, cei doi ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureş. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care în acest moment efectuează căutări pe cursul râului”, a declarat inspector de poliţie Livia Pescar.

Mărturiile apropiaților: „A pierdut bani, apartament, chiar şi minţile putem să spunem”

Surse din anturajul Ancăi Mureșan, citate de Ziardearad.ro, spun că ultima parte a vieții ei a fost un chin. „A căzut pe mâna unui anturaj care a tras-o în jos cât de mult a putut. A pierdut bani, apartament, chiar şi minţile putem să spunem. Se droga şi nu mai ştia de ea. A cerut ajutor de multe ori poliţiei şi i-a chemat, deoarece era bătută, însă nimic. Stătea în centrul oraşului şi vecinii pot să spună cât era de chinuită. Anca nu mai era cea pe care o ştiam toţi din trecut. Nu a putut să scape de cei pe mâna cărora a picat. A încercat să strige după ajutor, dar nimeni nu a auzit-o”, este mărturia unei cunoscut al Ancăi. Potrivit sursei citate, în urmă cu aproximativ o lună, Anca Mureșan a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj în care descria fiecare persoană care îi datora bani. Disperarea ei se citea în cuvinte. A scris şi cine i-a luat apartamentul, şi tot. Mesaj, care a fost şters la scurt timp, probabil după ce a primit ameninţări. A rămas fără casa părintească, fără haine şi mobila din interior. În timp, Anca şi-a pierdut prietenii, bunurile, banii şi în final viaţa.

Șoricioaica, drogul „zombie”

Medicul toxicolog Tudor Ciuhodaru a explicat pentru EVZ care sunt efectele consumului drogului numit șoricioaică. Acesta oferă așa-numita stare „zombie”, declanșată de otrava care se folosește împotriva rozătoarelor. „Șoricioaica este utilizată în combinație cu diferite alte tipuri de droguri de sinteză. Se fac niște cocktaill-uri cu potențial letal, atât direct: tulburări cardiace, respiratorii, urmat de colaps, comă și într-un final se ajunge la deces. Iar în mod indirect apare agresivitatea, care este de două tipuri – cea hetero – când devenim agresivi cu ceilalți și autoagresivitatea – efecte imprevizibile, letale, probleme cardiace, respiratorii, neurologice, în formă severă și mulți pot rămâne cu sechele”, a explicat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here