Kelemen Hunor ia apărarea deputatului fugar: Am avut neîncredere în nevinovăția lui

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a salutat achitarea fostului deputat Marko Attila, în dosarul ANRP. Dar, în același timp, s-a întrebat cine va fi tras la răspundere pentru tot ce a pățit fostul parlamentar UDMR în anii de proces.

„Veste bună: Marko Attila a fost achitat definitiv în unul din cele trei dosare de retrocedare. Noi am avut încredere din prima clipă în nevinovăţia lui Attila, acum sperăm că şi în celelalte două dosare se va decide la fel. Un om a fost târât prin tribunale şi distrus. Ar fi bine să ştim cine îşi va asuma responsabilitatea pentru asta”, a scris, marţi, Kelemen Hunor, pe Facebook.

Marko Attila, care se ascunde în Ungaria, a scris pe Facebook, unde este foarte activ, că s-a făcut dreptate.

„S-a luat decizia corectă. Cel care a furat a fost condamnat, cei care nu au furat au fost eliberați. Asta nu înseamnă că am încredere în justiția română. Hotărârea în cazul meu arată că orice este posibil. Dar să avem încredere în adevăr și să ne rugăm împreună” a scris fostul deputat fugar.

Igazság született… Jogerősen felmentettek a második kárpótlási ügyben is. A helyes döntés született: aki lopott, azt…

Publicată de Markó Attila pe Marţi, 8 octombrie 2019

Fostul deputat UDMR Marko Attila a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind despăgubirile de la ANRP. Conform deciziei pronunţate marţi de instanţă, Marko Attila-Gabor a fost achitat pentru abuz în serviciu, judecătorii înlăturând şi dispoziţia privind anularea suspendării executării unei alte pedepse de 3 ani închisoare.

În acelaşi dosar au mai fost achitaţi pentru abuz în serviciu, printre alţii, fostul şef al ANI Horia Georgescu, fostul preşedinte al ANRP Ingrid Zaarour şi fostul vicepreşedinte ANRP Ingrid Mocanu.

Fostul parlamentar UDMR fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, pe 14 februarie 2018, la 5 ani de închisoare cu executare, a transmis Agerpres.

Marko Attila a fost judecat în lipsă, pe numele său existând un mandat de urmărire internaţională

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here