Hunor: E prima dată din 2017 când o moțiune de cenzură poate să treacă fără probleme

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că, pentru prima dată, din 2017, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului poate să treacă fără nicio problemă și îi acuză pe liberali că pierd vremea invocând tot felul de pretexte.

Kelemen susține că, în acest fel, impresia lăsată este că nu se dorește preluarea guvernării de către opoziție.

Noi, în mai, înainte de alegerile europarlamentare, am luat decizia că nu vom susține mai departe Guvernul PSD-ALDE. De atunci nu s-a schimbat nimic. (…) Am ajuns la concluzia că, în continuare, rămâne în vigoare decizia din mai. Nu susținem Guvernul, de data aceasta unul minoritar, pentru că ALDE a plecat. Nu s-a schimbat nimic„, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, la Parlament.

Liderul UDMR a spus că parlamentarii Uniunii vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și a atras atenția că aceasta trebuie depusă cât mai repede, pentru că altfel s-ar putea să existe „o surpriză mare”.

Noi am votat în iunie moțiunea de cenzură și știam de atunci că nu va trece. (…) Astăzi este prima oară din 2017 când o moțiune de cenzură poate să treacă fără nicio problemă. Eu cred că cei care au anunțat că depun moțiunea de cenzură au pierdut deja o săptămână. Cred că dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să existe o surpriză mare, să existe o reorientare, că așa e în Parlamentul României, așa e în politica românească de 30 de ani, și să se trezească (opoziția – n.r.) că are majoritate Guvernul„, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, „orice pierdere de vreme, orice temporizare a depunerii moțiunii, pe tot felul de argumente sau pretexte, va lăsa senzația că nu se dorește preluarea guvernării de către opoziție”.

El a adăugat că ar fi un pas important să se găsească o nouă formulă de guvernare, dar nu depinde de UDMR.

Kelemen Hunor a precizat că s-a întâlnit miercuri dimineață cu liderul PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre moțiunea de cenzură și că Uniunea nu pune condiții pentru susținerea acesteia. El a mai spus că i-a transmis lui Orban că liberalii pierd vremea nedepunând acum moțiunea de cenzură.

De asemenea, Kelemen Hunor a anunțat că UDMR nu îl va susține pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului: „Nu îl vom susține pe domnul Meleșcanu. Dacă nu susținem Guvernul, nu susținem propunerea Guvernului. Dacă va exista din partea opiziției o persoană, acea persoană va fi susținerea noastră”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here