Traian Berbeceanu, seful de cabinet al ministrului de Interne, anunță că polițiștii și jandarmii vor reacționa cu duritate față de încălcările cu violență ale legii. În ultimele zile au avut loc mai multe scandaluri de amploare în cartiere de rromi din Brașov, Hunedoara și București.

„Nu am să va spun nici cu cât la sută au scăzut infracțiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliția și jandarmeria și nici că se acționează în sistem integrat. Pentru că nu va interesează.

Am să va spun însă, simplu, că vom fi intransigenți cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toți.

Am să va spun, simplu, că polițiștii și jandarmii sunt hotărâți și determinați să va protejeze, pe voi cei mulți, impunând respectarea legii și atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine și haos.

Am să va asigur că forțele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare și fără suficiente materiale de protecție, nu vor face un pas înapoi în a-și face datoria.

Iar ‘vitejilor’ care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, și ‘specialiștilor’ care ne fac reproșuri și ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenție în ceea ce privește conflictele din Hunedoara, Săcele sau București, le spun că tot polițiștii și jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate și profesionalism i-au reținut pe derbedei, chiar dacă în sensul asta nu au apărut filmulețe pe net.

Și da, cred că la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Opt persoane au fost reținute de polițiști și urmează să fie prezentate, luni, instanței în vederea luării de măsuri preventive, după ce, duminică seară, au fost implicate într-un scandal în municipiul Săcele, forțele de ordine fiind nevoite să tragă focuri de armă.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, duminică seară, în urmă unui apel la 112, prin care o persoană reclamă faptul că în Săcele a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane, la față locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și Jandarmeriei, precum și Serviciul de Acțiuni Speciale.

Unul dintre polițiști a tras două focuri de armă în plan vertical pentru restabilirea liniștii, a precizat sursă citată.

Au fost identificate 18 persoane care ar fi fost implicate în scandal, acestea fiind conduse la sediu pentru audieri.

În urmă conflictului, șapte persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital, refuzând internarea, iar restul au primit îngrijiri medicale la față locului.

Cele opt persoane reținute în cursul nopții de duminică spre luni și, respectiv, luni dimineață sunt cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here