Laborator destinat cultivării şi prelucrării de droguri de mare risc, descoperit de procurorii DIICOT în Capitală

Un bărbat care a amenajat un laborator în care cultiva ciuperci halucinogene şi prelucra substanţe stupefiante obţinute din acestea a fost arestat preventiv de către magistraţii din Covasna. Procurorii care instrumentează dosarul au descoperit, la locuinţa acestuia, mai multe tipuri de droguri, dar şi de kilograme de pământ însămânţat cu ciuperci în diverse stadii de creştere, informează News.ro.

Dosarul instrumentat de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, vizează activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 44 de ani, suspectat de cultivarea, prepararea şi deţinerea de droguri de mare risc.
Suspectul a fost arestat preventiv, vineri, de către magistraţii din cadrul Tribunalului Covasna, după ce la locuinţa sa din Capitală anchetatorii au descoperit un laborator în care acesta cultiva şi prepara ciuperci halucinogene.

Sursa foto: News.ro
„La data de 16.03.2023 a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, în urma căreia a fost descoperit un laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc.  Au fost identificate şi ridicate  aproximativ 5 kilograme de ciuperci uscate, ce conţin substanţe cu efect halucinogen, timbre şi zahăr cubic impregnate cu LSD, aproximativ 5 grame de DMT, 591 de capsule cu ciuperci mărunţite, aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânţat cu ciuperci în diverse stadii de creştere, 10 comprimate, 2 cântare, precum şi kit-uri şi aparatură specifică pentru cultivarea, creşterea şi deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen”, transmite, sâmbătă DIICOT.
La percheziţii procurorii au găsit de asemenea  44.000 de lei, sumă despre care spun că provine din valorificarea ciupercilor. Banii au fost ridicaţi, asupra lor fiind instituit sechestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here