Liderul ALDE Satu Mare îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu „că metoda retragerii nu este sigură”. Un alt lider local spune că e nevoie de o repoziţionare a partidului pe scena politică.

Întrebat, luni, de corespondentul Mediafax, dacă este nevoie de vreo reformă în partid după ultimele decizii şi retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu de la prezidenţiale, lliderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a răspuns: „Să-i spună cineva dlui Tăriceanu că metoda retragerii nu este sigură”.

La rândul său, lider ALDE Sălaj, Valeriu Crişan, a declarat că este nevoie de „o anumită reformă” în ALDE.

O anumită repoziţionare a partidului pe scena politică va trebui să existe. Întotdeauna când există un organism statutar, deciziile trebuie luate conform documentelor statutare, cu consultări prealabile”, a spus Valeriu Crişan.

Unii lideri locali ai ALDE s-au declarat supăraţi din cauza deciziilor luate în ultimele zile de conducerea partidului. Preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat că se aştepta ca partidul să ţină cont de oamenii din teritoriu, de discuţiile şi de înţelegerile care existau înainte de europarlamentare. Iar despre faptul că Tăriceanu nu mai candidează la Preşedinţie, preşedintele ALDE Gorj a spus că i se pare „o chestiune de lipsă de respect faţă de noi, nu se face aşa”.

La rândul său, liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a afirmat, luni, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianţă între ALDE şi Pro România.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că ALDE iese la guvernare, în acest context urmând să demisioneze şi din funcţia de preşedinte al Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here