Liderul PNL București vrea menținerea alianței cu USR la nivel local

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti şi primarul sectorului 6, vrea continuarea alianţei cu USR la nivel local, chiar dacă liberalii merg alături de PSD la guvernare. Liderul PNL a precizat că a votat, în cadrul BPN, împotriva alianţei din Executiv.

„Am votat şi m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Naţional al PNL, împotriva alianţei care se prefigurează la guvernare. Am cerut în şedinţele anterioare şi astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianţă şi că primarii sunt liberi să îşi decidă, împreună cu propriile organizaţii locale, propriile majorităţi. (…)  În ceea ce mă priveşte, voi milita pentru menţinerea alianţei la nivelul Primăriei Generale şi a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Aşa este normal, aşa trebuie să facem”, a scris Ciucu luni, pe Facebook.

Liderul PNL Bucureşti le-a cerut reprezentanţilor USR „să nu provoace rupturi artificiale în Bucureşti şi apoi să urmeze calea mai uşoară a opoziţiei”.

În plus, acesta a făcut apel şi la colegii de partid din fruntea filialelor de sector din Bucureşti, cât şi la Primarul General, Nicuşor Dan, pentru a păstra şi chiar întări legăturile cu „cei cu care ne-am însoţit în campania electorală”.

„Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizaţiile PNL şi USR din Bucureşti şi să reevalueze cum se poziţionează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susţinut în campania electorală şi să se asigure că cele agreate se întâmplă”, a mai spus Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here