Liga spaniolă dă dreptate Barcelonei: Contractul lui Messi este încă valabil, pentru a-l rezilia fotbalistul trebuie să plătească 700 de milioane de euro

Angajamentul atacantului argentinian Lionel Messi cu FC Barcelona este în continuare în vigoare şi el nu va putea părăsi clubul catalan fără să achite în totalitate clauza de reziliere, în valoare de 700 milioane euro, a precizat, duminică, Liga spaniolă de fotbal, informează cotidianul L’Equipe, citat de Agerpres.

În timp ce Lionel Messi nu s-a prezentat duminică la testele de depistare a coronavirusului, la centrul de antrenament, dinaintea reluării pregătirii pentru noul sezon competiţional, Liga de fotbal profesionist spaniolă a emis un comunicat pentru clarificarea situaţiei contractuale.

Referitor la diferitele interpretări publicate în aceste zile pe canalele media, privind situaţia contractuală a jucătorului Lionel Andres Messi cu FC Barcelona, La Liga consideră oportun să precizeze că acest contract este actualmente în vigoare şi posedă o ‘clauză de reziliere’ aplicabilă, din momentul în care Lionel Andres Messi decide să procedeze la ruptura unilaterală a acestuia. Aplicând această lege, La Liga nu va proceda la rezilierea licenţei (prealabilă transferului său) jucătorului atât timp cât acesta nu a plătit valoarea clauzei”, se arată în comunicat.

Messi, în vârstă de 33 de ani, sub contract cu FC Barcelona până pe 30 iunie 2021, a anunţat marţi clubul, printr-un fax, că doreşte rezilierea ‘unilaterală’ a contractului. După umilitoarea înfrângere cu 8-2 suferită în faţa lui Bayern Munchen în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, obosit după un sezon stresant şi nemulţumit de proiectul sportiv prea puţin convingător, Messi şi-a pus ameninţările în practică, fiind decis să pună punct experienţei cu FC Barcelona.

Avocaţii jucătorului au transmis clubului un fax recomandat în care anunţă dorinţa lui Messi de a-şi rezilia contractul unilateral, în virtutea unei clauze care a expirat pe 10 iunie. Barca consideră că angajamentul său este încă valid până la 30 iunie 2021. Dacă un club vrea să-l transfere încă din această vară, ar trebui să achite clauza de reziliere, fixată la astronomica sumă de 700 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here