Lucian Bode, despre declaraţia cancelarului Scholz, privind susţinerea României pentru aderarea la Schengen

Ministrul de Interne, Lucian Bode afirmă, luni, după declaraţia cancelarului german Olaf Scholz, privind susţinerea ţării noastre pentru aderarea la spaţiul Schengen, că aceasta confirmă ceea ce autorităţile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen cu drepturi depline, relatează News.ro.

”Aderarea la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv foarte important pentru România. Mă bucur să constat sprijinul şi susţinerea publică a Germaniei, stat membru cu care avem o cooperare foarte bună în domeniul afacerilor interne”, transmite ministrul de Interne.
Lucian Bode afirmă că ”declaraţia cancelarului Scholz, pe care o salută, confirmă ceea ce autorităţile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen cu drepturi depline”.
”Mai ales în contextul actual, trebuie să ne fie recunoscute rolul esenţial pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE şi contribuţia constantă şi activă la eforturile generale de consolidare a securităţii UE. Suntem un partener foarte serios la nivel european, iar aderarea la spaţiul Schengen este o aşteptare firească a tuturor românilor”, mai menţionează Bode.
Statele Uniunii Europene, România, Croaţia şi Bulgaria „îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.
„Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here