Mai mult de jumătate dintre pasagerii unor zboruri din China, depistați cu COVID-19 în Italia

Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, fără a aştepta decizia oficială în acest sens a guvernului de la Roma anunţată miercuri, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, transmite Reuters.

Italia, care a fost în februarie 2020 prima ţară europeană lovită puternic de coronavirusul SARS-CoV-2 după descoperirea acestuia în China, este acum tot prima care impune teste obligatorii persoanelor venite din această ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după ce guvernul de la Beijing a pus capăt politicii zero-COVID sub presiunea protestelor care au cerut relaxarea restricţiilor.

Pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite luni de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi; dintre cei 62 de pasageri ai primului zbor, 35 au fost testaţi pozitiv, iar pentru al doilea zbor testul este pozitiv în cazul a 62 din cei 120 de pasageri.

Ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China. ”Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei’‘, a declarat el, potrivit Agerpres.

Oficialul italian nu a precizat măsurile în cazul persoanelor venite din China şi testate pozitiv, dar responsabilii sanitari din Lombardia şi din regiunea Lazio, unde se află şi Roma, au declarat că acestea vor trebui să rămână în carantină în centre stabilite de autorităţile sanitare locale italiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here