Mallorca s-a redeschis pentru turiști, dar deja regretă, după petrecerile ilegale din weekend

Imagini cu sute de turiști care nu poartă mască și care încalcă regulile de distanțare socială, în timpul unor petreceri, în Mallorca, au apărut în spațiul public.

Cei surprinși în imaginile difuzate sunt turiști germani, iar comportamentul lor a provocat reacții dure chiar din partea ministrului german al Sănătății. În acest context, autoritățile locale au aprobat recent un program de sancțiuni cu amenzi de până la 600.000 de euro.

Primii turiști, toți germani, au fost primiți cu brațele deschise în Mallorca, dar, după incidentele din weekend, nu mai sunt văzuți cu ochi buni.

În acest weekend Platja de Palma a fost scena petrecerilor ilegale și a unor incidente cu turiștii germani, scrie Diario de Noticias. Mai mult, pe rețelele de socializare au fost distribuite fotografii și clipuri video de la petrecerile în care sute de persoane as-au îmbulzit și au consumat alcool, cu încălcarea măsurilor de răspândire a virusului. Chiar și ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a criticat atitudinea acestora.

El a făcut referire la aceste imagini în cadrul unei declarații pe tema valului doi al epidemiei care ar putea apărea în toamnă sau iarnă. Jens Spahn i-a îndemnat pe germani să evite adunările publice și să respecte regulile de distanțare și s-a declarat îngrijorat de atitudinea turiștilor din Insulele Baleare.

„Înțeleg nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infecție este mai mare. Ballerman [o zonă preferată pentru viața de noapte din Palma de Mallorca, care este frecventată de turiștii germani] nu poate deveni un al doilea Ischgl „, a spus el, referindu-se la stațiunea de schi austriacă, care a fost considerată una dintre primele și cele mai mari locuri de contagiune pentru Covid-19 din Europa.

Aceste declarații au loc la aproape o lună de la sosirea primilor turiști, toți germani, la Mallorca, pentru a marca redeschiderea Balearelor către turism într-un fel de program pilot convenit între Germania și regiunea autonomă spaniolă.

Potrivit La Vanguardia, câteva sute de turiști fără mască și fără respectarea regulilor de distanță socială „au provocat incidente în două dintre punctele fierbinți din Mallorca: Magaluf și Platja de Palma”, ceea ce este îngrijorător atât pentru ministrul german al sănătății, cât și pentru autoritățile din insule, care se tem de apariția unor focare de coronavirus într-o comunitate unde incidența cazurilor a fost mică.

De altfel, autoritățile locale au aprobat recent un regim dur de sancțiuni cu amenzi de până la 600.000 de euro pentru organizatori și sancțiuni de la 3.000 la 60.000 de euro pentru participanții la evenimentele unde se încalcă regulile.

În urmă cu o lună, Spania şi-a deschis graniţele pentru un grup de germani într-un proiect pilot care aduce aproximativ 10.000 de turişti în Insulele Baleare.

În 2019, germanii au reprezentat o treime dintre turiştii străini din Insulele Baleare, un arhipelag în largul coastei de est a Spaniei, care include şi celebra şi extrem de populara insulă Ibiza.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here