Agenții procedurali și jandarmii care au mers, vineri, acasă la familia Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în luna aprilie, pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere în vederea prelevării de probe biologice, s-au confruntat cu un nou refuz al mamei acesteia.

Monica Melencu a spus că refuză să plece de acasă şi, ulterior, a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii, relatează Mediafax.

„Nu plec, să mă aresteze”, a spus mama Luizei.

„Nu mergem nicăieri, să fie clar!”, a spus, la rândul lui, bunicul fetei.

Mama Luizei Melencu era citată pentru joi la DIICOT, după ce procurorii au mers, luni, la locuința acesteia în vederea prelevării de probe ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul.

Am spus că nu vin. Am primit acea citație, trebuia să primim un ordin judecătoresc, nu am primit. Domnul avocat nu a primit nimic, deci nu are rost să vin și nu dau acest ADN. Acest ADN mi s-a luat, pentru ce să mi se ia? Nu există motiv, nu vreau să dau testul acesta ADN. Nu cred că mă obligă cineva, l-am dat o dată, eu nu mai am încredere, se fac atâtea măgării. Ce pot să-mi facă să mă ia (…)? Îmi da amendă, plătesc amenda”, a declarat, pentru Mediafax, Monica Melencu.

Mama Luizei susține că nu mai are încredere în procurori și nici în FBI, care va face expertiza genetică: „De unde știu eu că nu mi ia ADN din gură și îl plantează peste ceva și spun peste o luna de zile că acela este ADN-ul Luizei, care corespunde cu al meu? (…) Eu trebuie să mă consult cu domnul avocat. Atât timp cât dansul nu a obținut nimic la mână, o hotărâre judecătorească, va dați seama că nu am cum să ajung. Dacă obținea, ne prezentăm. M-au citat că martoră și eu sunt parte vătămată”.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că Monica Melencu ar fi primit o amendă în valoare de 5.000 lei de la DIICOT, pentru refuzul său.

Anterior, miercuri, șeful DIICOT a precizat că, în funcție de atitudinea Monicăi Melencu, procurorii „vor proceda conform procedurii penale”.

DIICOT a anunțat că a solicitat asistență judiciară în materie penală din partea FBI, pentru realizarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al Luizei Melencu. DIICOT a explicat că analiza genetică de tip mitocondrial nu poate fi făcută în România de către niciun laborator autorizat. În acest sens, au fost puse la dispoziția FBI fragmentele osoase care urmează să fie analizate.

Prin aceeași comisie rogatorie, s-a solicitat asistența FBI pentru stabilirea profilului psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a susținut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here