Managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti: Sindromul şocului toxic streptococic nu reprezintă o ameninţare pentru noi în acest moment

Sursa: Linkedin

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat în ultima perioadă în Japonia, nu reprezintă ”o ameninţare” în România, afirmă managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu. Conform acesteia, medicii români au tratat inclusiv înainte de pandemie un pacient tânăr, care a avut această afecţiune şi care s-a vindecat.

Simin Aysel Florescu a fost întrebată, marţi seară, la Medika TV, despre sindromul şocului toxic streptococic.

”Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate. (…) Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Ea a explicat că frecvenţa în România a acestei boli este ”sporadică”.

Conform medicului, şocul toxic nu este ”o boală obişnuită, curentă”.

Măsurile de prevenţie a acestei afecţiuni constau în igiena adecvată şi prezentarea la medic în cazul în care apar leziuni cutanate.

Cazurile de infectare cu o bacterie ”mâncătoare de carne”, la un nivel record în Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here