Marcel Ciolacu și Florin Cîţu vor merge la Kiev

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, la DcNews, că va merge în vizita oficială din Ucraina împreună cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. El a arătat că este în propunerea de calendar şi o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi crede că se va concretiza şi această întâlnire. De asemenea, el a precizat că vor avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate de război, potrivit News.ro.

”Nu ştim dacă este exact data de 27, dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi marea parte din întâlniri”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, arătând că a fost invitat atât el cât şi preşedintele Senatului şi era normal să există o abordare comună.

”Ce puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi mergem împreună”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă se vor vedea şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Este în propunerea de calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după speech-ul ţinut în Parlamentul României şi nu numai cu domnul Zelenski. Vom avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate”.

Marcel Ciolacu a mai spus că pe agenda de lucru se află şi tema drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina.

”Este trecută pe agenda de lucru şi este normal. Minoritatea românească este implicată, fiindcă ei sunt cetăţeni ucraineni, este implicată în acest război, alături de cealaltă populaţie a ucrainei şi toate minorităţile”, a afirmat Ciolacu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here