McDonald’s își închide toate cele 850 de restaurante din Rusia

Melbourne Australia - December 9, 2018: Unidentified people dine at Mcdonalds Melbourne International airport in Melbourne Australia.

Lanțul american de fast-food McDonald’s a anunțat marți că a decis să închidă temporar cele 850 de restaurante ale sale din Rusia și să-și suspende toate operațiunile din țară, călcând astfel pe urmele multor multinaționale care au decis să se distanțeze de Moscova.

Potrivit Bloomberg, McDonald’s își închide temporar restaurantele de pe teritoriul Rusiei, dar va continua să plătească salariile celor circa 62.000 de angajați.

 

Consultându-ne îndeaproape cu președintele nostru, Rick Hernandez, și cu restul consiliului de administrație McDonald’s în ultima săptămână, McDonald’s a decis să închidă temporar toate restaurantele noastre din Rusia și să întrerupă toate operațiunile de pe piață. Înțelegem impactul pe care îl va avea acest lucru asupra colegilor și partenerilor noștri ruși, motiv pentru care suntem pregătiți să sprijinim afacerea din Ucraina și Rusia. Aceasta include continuarea plății salariilor pentru toți angajații McDonald’s din Rusia.

Important este că RMHC Rusia își va continua operațiunile complete, la fel cum RMHC Ucraina colaborează cu spitalele locale și oferă ajutor umanitar în întreaga țară”, se arată într-un comunicat al companiei americane.

McDonald’s și Coca-Cola au fost criticate pe rețelele de socializare în ultimele zile pentru că nu au avut nicio reacție publică privind invazia Ucrainei și continuă să activeze în Rusia. McDonald’s și Coca-Cola nu au răspuns solicitării de comentarii a BBC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here