Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Dacă ne menținem la 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, dr. Cristian Oancea, spune că situația din spitale este critică și că este nevoie de soluții rapide, de la o zi la alta, avertizând că, dacă se va menține trendul crescător epidemiologic, medicii vor ajunge să fie nevoiți să aleagă între pacienți.

Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne.

Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față.

În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta.

Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situația în care trebuie să alegem pacienții. De săptămâna asta, la asta se va ajunge„, a spus medicul Oancea la Digi24.

El a explicat că spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ar încerca să facă o parte doar pentru pacienții Covid, nu pot avea circuite sigure pentru ceilalți.

Medicul a subliniat încă o dată importanța purtării măștii sanitare. ”Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta  familia și prietenii”, a atras atenția Cristian Oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here