Medicul lui Biden: Președintele SUA este sănătos şi viguros și apt să-și exercite cu succes atribuţiile prezidenţiale

Preşedintele Joe Biden – în vârstă de 80 de ani – rămâne „sănătos” şi „viguros”, a raportat medicul său joi, după o examinare medicală de rutină, adăugând că Biden este „capabil să exercite cu succes atribuţiile prezidenţiale”, transmite CNN, potrivit News.ro.

Examinarea medicală, care a avut loc joi la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed, a dus la îndepărtarea unei mici leziuni de pe pieptul lui Biden pentru o biopsie, ale cărei rezultate sunt încă aşteptate.

Rezultatele examinării capului, urechilor, ochilor, nasului şi gâtului preşedintelui au fost normale.

O examinare neurologică „extrem de detaliată” nu a găsit nicio constatare care să fie în concordanţă cu un accident vascular cerebral, scleroză multiplă sau boala Parkinson.

Potrivit raportului, Biden încă are un „mers rigid” şi i s-au prescris orteze personalizate. El continuă să facă exerciţii fizice cinci zile pe săptămână.

De asemenea prescripţia sa pentru lentilele de contact a fost actualizată.

Raportul Dr. Kevin O’Connor este probabil ultima actualizare medicală înainte ca Biden să-şi facă cunoscute intenţiile legate de candidatura pentru un nou mandat, în următoarele luni.

O’Connor a declarat că cel mai notabil eveniment medical pentru Biden în ultimul an a fost lupta sa cu Covid-19 în vara anului trecut. O’Connor a declarat că nivelul de oxigen din sângele lui Biden nu a scăzut sub 97% şi că semnele vitale ale acestuia au rămas normale pe tot parcursul bolii.

Potrivit raportului medical, Biden nu a experimentat niciun simptom legat de sindromul post-COVID.

Biden este tratat pentru fibrilaţie atrială non-valvulară, O’Connor declarând că Biden nu prezintă simptome.

Preşedintele are „simptome ocazionale de reflux gastroesofagian”, care se accentuează imediat după mese.

Preşedinţii nu au obligaţia legală de a divulga informaţii despre sănătatea lor şi pot alege ce detalii sunt făcute publice. Rapoartele medicului de la Casa Albă din ultimele decenii l-au descris în mod constant pe titularul funcţiei ca fiind apt să îşi exercite atribuţiile.

Biden, discurs despre Starea Uniunii. Președintele a făcut apel la unitate, ajutor pentru Ucraina şi întărirea NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here