„Metoda nemțească”. Statul poate confisca active dobândite ilegal şi după prescrierea faptelor, a stabilit Curtea Constituţională a Germaniei

Statul german poate confisca active dobândite ilegal şi după prescrierea faptelor, a stabilit vineri Curtea constituţională germană, transmite dpa, citată de Agerpres.

În astfel de cazuri se pot face excepţii „având în vedere interesul superior al binelui comun”, au conchis judecătorii din Karlsruhe (sud-vest), unde se află Curtea constituţională federală germană.

Decizia vine după ce în 2019 Curtea federală de justiţie (BGH), instanţa germană supremă în materie de drept penal şi civil, şi-a manifestat preocuparea în legătură cu această măsură, prevăzută în reforma constituţională din 2017, şi a suspendat un proces în apel care se desfăşura în landul Saxonia inferioară, aşteptând clarificări din partea Curţii constituţionale.

Cazul respectiv pornise de la angajarea fără forme legale la o măcelărie a unor lucrători bulgari, în legătură cu care două persoane au fost achitate, ca urmare a prescrierii faptelor. Totuşi, tribunalul regional a ordonat recuperarea de la angajatori a peste 10 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here