Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, îl acuză pe președintele Iohannis, în contextul tragediei din Dâmboviţa, susținând că Ministerul de Interne „rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul”.

Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte„, spune Fifor într-un mesaj postat luni pe Facebook.

Domnule preşedinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocaţi activitatea Guvernului. La sfârşitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmboviţa, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii. Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneţi în mod laş un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul şi Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice„, mai spune Fifor.

Fostul ministru de Interne îl acuză pe președintele Iohannis că, prin blocarea interimatelor, ar împiedica reformarea sistemelor care au probleme vechi de zeci de ani.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în dispreţul Constituţiei, nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situaţii pentru că aşa v-aţi obişuit să faceţi audienţă – pe suferinţa oamenilor„, spune Fifor.

El susţine că, în urma tragediei de la Caracal, s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ şi instituţional – pentru a se îmbunătăţi reacţiile statului în situaţii de urgenţă şi pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situaţii.

După care ne-aţi blocat şi mai tare. Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte. Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de aceşti monştri care iată, unii trăiesc la noi în ţară, dar alţii vin chiar din afară, din ţări cu pretenţii faţă de securitatea cetăţenilor în spaţiul european„, adaugă Fifor.

El le cere politicienilor „să nu mai facă rating pe astfel de subiecte şi să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea şi siguranţa”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here