Ministerul britanic al Apărării: Ucraina deţine controlul asupra celei mai mari părţi a spaţiului său aerian

Sursa: Wikipedia

Ucraina deţine controlul asupra celei mai mari părţi a spaţiului său aerian, a anunţat, miercuri, Ministerul britanic al Apărării, adăugând că Rusia nu a reuşit să distrugă efectiv Forţele aeriene ale statului ucrainean sau apărarea antiaeriană, relatează Reuters, potrivit News.ro.

”Rusia are un acces aerian foarte limitat în nordul şi vestul Ucrainei, limitând acţiunile ofensive la lovituri profunde cu arme de blocare”, precizează Ministerul britanic al Apărării în raportul regulat pe Twitter.

”Activităţile aeriene ruse se concentrează în primul rând pe sudul şi estul Ucrainei, oferind sprijin Forţelor terestre ruse”, a adăugat ministerul.

Rusia continuă să vizeze activele militare ucrainene şi infrastructura logistică la nivel naţional, se mai menţionează în raport.

Marea Britanie a semnalat un risc mai mare de victime civile, deoarece în majoritatea atacurilor aeriene ruse din oraşul-port Mariupol sunt folosite probabil bombe în cădere liberă nedirijate.

”Aceste arme reduc capacitatea Rusiei de a discrimina în mod eficient atunci când organizează atacuri, crescând riscul de victime civile”, se mai subliniază în raport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here