Ministerul Muncii pregătește un proiect în baza căruia să existe opţiunea pensionării la 70 de ani

Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care să ofere posibilitatea pensionării la vârsta de 70 de ani, pentru persoanele care doresc acest lucru. Ministrul Raluca Turcan a declarat, joi, că angajații din sistemul de stat care vor dori să-și continue activitatea până la 70 de ani vor fi nevoiți să aleagă între salariu și pensie.

Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi şi anume să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea după vârsta standard de pensionare între pensie şi salariul la stat. Să opteze fie pensie şi opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu la stat”, a afirmat Raluca Turcan, joi, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul Muncii a mai precizat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. „Nicio pensie din sistemul public de pensii, în urma recalculării, nu va scădea. Toate pensiile care ar putea ieşi cu o valoare mai mică vor rămâne pe acelaşi plafon. În legătură cu pensiile de anul acesta, aşa cum am menţionat, ele vor fi plătite şi evaluate pentru cei care intră în pensie în baza legii şi vom vedea cu cât vor putea fi indexate anul acesta”, a declarat Raluca Turcan, potrivit News.ro. 

Precizarea a fost făcută în urma anunțului potrivit căruia Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi, urmând să fie evaluate 5 milioane de dosare de pensie în următoarele 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here